-
Ryttarens anti-Jantelag
Jantelagen( Du ska inte tro att du är någon) drabbas vi alla av då och då. Din egen inställning ska grundas på att du är lika bra som någon annan. Det kommer också alltid finnas någon som är bättre på något av det du är bra på. Men, du har alla chanser att bli bättre…
-
Hur talar du till din häst? Teknik för fysisk kommunikation.
Att kommunicera bra med sin häst är en förutsättning för att vi ska lyckas med de mål vi ryttare sätter upp. Förstår inte hästen vad vi vill och vad vi menar är det svårt att samarbeta mot målet. Många gånger är vi kanske heller helt klara på själva vad vi ”säger” till hästen. Det är…
-
Enkla hoppskolan #1 Galoppen!
Hoppning av bana består av flera delar som ska samverka för att resultatet ska bli det bästa. Ofta krånglar vi till det. När jag fått förmånen att ta del av de allra bästas tips och råd så handlar det om att förenkla och vara tydlig. Jag kommer nu att presentera en serie med övningar som kan…
-
Blir din häst annorlunda på tävling?
Blir din häst annorlunda på tävling, är den svår att påverka?
-
”Ser” du inte distansen?
Händer det ibland att du inte ”ser” distansen när du ska hoppa? Tänker du då att det beror på dina ögon? Det har ganska litet med dina ögon att göra. Det som avgör din känsla för en bra avsprångspunkt är din kropps uppfattning om och förnimmelse av rytmen och tempot du närmar dig hindret med.…
-
Det är inte hästen som har målen.
De flesta som rider regelbundet tar lektioner av en ridlärare eller tränare. Tränare är ett ganska nyuppfunnet begrepp inom ridsporten, på 90-talet började Svenska Ridsportförbundet med tränarutbildningar. Syftet med dessa var att personer som uppfyllt vissa nivåer i tävling kunde genomgå en kortare utbildning och lösa licens som tränare inom sin disciplin. En ridlärare hade…
-
Tänka på ett nytt sätt- nu finns all tid för träning!
”Good things take time” Allt som ska bli bra tar tid. Det är en lärdom som de flesta av oss behöver inse och förhålla oss till. Men det innebär inte att du inte behöver fundera på hur saker ska bli så bra som möjligt. Träna dig på att reflektera efter dina träningspass, lär dig att…
-
Krångla inte till det!
Ridning är egentligen väldigt lätt. Du lär dig rent tekniskt hur du ska göra och får ganska lätt hästen att röra sig. Åt det håll du vill, i den fart du vill. Det är sedan det svåra börjar. När du höjer kraven på vad du vill utföra tillsammans med hästen. Ju högre mål vi vill…
-
Tillit och självförtroende
Tillit – är något grundläggande för allt vi gör med vår häst. Känner inte din häst tillit till dig som ledare och ryttare så är det mycket svårt att få den att överhuvudtaget göra något vi vill- det kan handla om något så enkelt som att leda den till hagen.
Mina kurser
-
JULKLAPP!