Jantelagen( du ska inte tro att du är någon) är något som vi alla drabbas av då och då. Din egen inställning ska grundas på att du är lika bra som någon annan. Det kommer säkert också alltid finnas någon som är bättre på något av det du är bra på. Men, du har alla chanser att bli bättre på det du bestämmer dig för! Du behöver inte vara bäst på allt, det är många olika delar som gör en skicklig ryttare. Att reflektera över vad du vill bli bra på är det enklaste sättet att påbörja en utveckling.

Enklaste sättet att strunta i Jantelagen är att ersätta den med något annat !

Här är ryttarversionen.

  • Jag är en duktig ryttare.
  • Jag är lika bra som någon annan.
  • Min sits är lika bra som någon annans.
  • Jag har lika mycket erfarenhet som någon annan.
  • Jag kommer rätt till hinder lika ofta som någon annan.
  • Jag har en positiv inställning till mig själv och min utveckling.
  • Jag har samma förutsättningar att utvecklas som någon annan.
  • Jag tar chansen när jag får den.
  • Jag är glad tillsammans med min häst.
  • Min häst är lika fin som någon annans.