Vi har väldigt lätt att  att fokusera på det vi inte är så bra på.

Självklart måste man förbättra sina svagheter, men det går betydligt lättare när man tar hjälp av sina styrkor!

Fundera på vad som är dina styrkor. Välj en eller två saker, du kan fylla på med fler sedan.

Själv är jag t.ex bra på se nya möjligheter för utveckling men är inte lika bra på att städa upp bland gamla papper…..

Jag använder min styrka genom att gå igenom gamla pappershögar för att hitta nya affärsmöjligheter, då känns det betydligt bättre än att bara städa! Jag hittar dessutom ofta något nyttigt som jag glömt att jag hade, eller som det öppnats nya möjligheter för.

Om jag i ridningen tycker att skänkelvikning är en riktigt rolig rörelse som alltid ger mig en så bra känsla, så rider jag skänkelvikning åt båda håll och i olika gångarter INNAN jag ger mig på att rida förvänd galopp som jag ( och hästen) har svårare för.

Jag tar med mig den härliga känslan från mina bra skänkelvikningar och rider förvänd galopp som om det var lika lätt! Det fungerar ett tag tills det blir fel, då avbryter jag och gör något lätt igen.

Så småningom går det bättre och bättre. Hästen är otroligt känslig så fort du tar på dig ”det här blir svårt”- känslan. Hästen har ALDRIG den känslan, om inte ryttaren med sina signaler talar om ”det här blir svårt”.

DU skapar motstånd genom att förutsätta att det inte går! Ta med din övertygelse om att du klarar din utmaning och du kommer en bit längre för varje försök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.