Träna det du är bra på!

Det är väldigt lätt att fokusera på det vi inte är så bra på.

Självklart måste man förbättra sina svagheter, men det går betydligt lättare när man tar hjälp av sina styrkor!

Fundera på vad som är dina styrkor. Välj en eller två saker, du kan fylla på med fler sedan.

Om jag i ridningen tycker att skänkelvikning är en riktigt rolig rörelse som alltid ger mig en så bra känsla, så rider jag skänkelvikning åt båda håll och i olika gångarter INNAN jag ger mig på att rida förvänd galopp som jag ( och hästen) har svårare för.

Jag tar med mig den härliga känslan från mina bra skänkelvikningar och rider förvänd galopp som om det var lika lätt! Det fungerar ett tag tills det blir fel, då avbryter jag och gör något lätt igen.

Så småningom går det bättre och bättre. Hästen är otroligt känslig så fort du tar på dig ”det här blir svårt”- känslan. Hästen har ALDRIG den känslan, om inte ryttaren med sina signaler talar om ”det här blir svårt”.

DU skapar motstånd genom att förutsätta att det inte går! Ta med din övertygelse om att du klarar din utmaning och du kommer en bit längre för varje försök.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng