Hur går det till med individuell coaching?

6 november, 2023

Du är kanske nyfiken på hur det går till med individuell coaching?

När behöver du anlita en coach? Många har den föreställningen att en coach behöver man bara om man har problem på något sätt.

Den som söker utveckling och hela tiden vill förbättras både som människa och som ryttare vet att söka hjälp på flera olika sätt.

Naturligtvis är det så att en person med stark och vältränad självkänsla, en synnerligen god bild av sig själv och sin potential kan själv utveckla sina drömmar och hålla fast vid dem även om världen runt rasar.

Tyvärr är inte de flesta av oss funtade så. Vi har en tendens att döma oss själva hårt för de misstag vi gör, vi har lätt att fastna i problemen och inte se möjligheterna och vågar inte sätta upp de mål vi har potential till.

Det är då coachen kan vara till god hjälp.

Oftast när en person söker upp mig så är det något specifikt hon eller han vill ha hjälp med. Ett problem som ska lösas eller ett mål som ska nås.

Vi träffas då i lugn och ro via Zoom och du får redogöra för vilket syfte coachingen ska ha. Det är alltid du som bestämmer vad coachingen ska handla om. Jag uppmuntrar genom frågor att du själv ska göra ditt mål tydligt, både för sig själv och för mig. Vi benar ut hur vägen dit ska se ut, vilka resurser som finns och vilka som saknas. Vi testar också din vilja och villighet att nå målet. Det som är mycket viktigt är varför målet ska nås?

För vem gör du det här?

Efter varje träff sätter vi tillsammans upp delmål som ska genomföras till nästa gång och när vi ska ses nästa gång.

Coaching fungerar inte riktigt som vanlig träning då man träffas varje vecka utan träffarna sker när behov finns. Vi möts genom videosamtal via Zoom, så att du kan sitta hemma i lugn och ro.

En del behöver arbeta med sin självkänsla och då hittar vi träning för det. Jag använder både coaching och mental träning. Mental träning kan sägas vara grunden, konditionsarbetet och coachingen lite mer topptrimning.

De ryttare som kommer vill utvecklas som ryttare och kanske prestera bättre på tävling. De vill bli mer fokuserade och få hjälp att sätta mål. Du som är tränare och enskild företagare har oftast liten respons på det du gör, konstruktiv feedback är inte lätt att få. Jag vet hur det känns att stå i leriga hagar och försöka vara kreativ!

 

Är du nyfiken på att veta ännu mer?

Kontakta mig då gärna och fråga. Länk till min bokningssida

Maria

maria.sundin@equevent.se

070-4322908